29 maart 2023

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Wat is een doorlopend krediet en waarvoor kun je het gebruiken?

1 min read
doorlopend krediet

Er zijn een heleboel kredietvormen en niet iedereen kent de details ervan. Het doorlopend krediet is echter bijzonder. Het is namelijk een krediet dat heel veel mensen hebben terwijl ze er niets vanaf weten. Benieuwd wat een doorlopend krediet precies is en waarvoor je het kunt gebruiken? Dat lees je hier.

Roodstand op de rekening

Een doorlopend krediet is een leenbedrag ofwel een krediet zonder einddatum. Dat betekent dat je het bedrag nooit volledig aflost, tenzij je dat zelf wil. Ondertussen betaal je wel rente op maandelijkse basis. Daarom is een doorlopend krediet wel praktisch maar ook een beetje duur. Je kunt deze kredietvorm het beste zien als een noodoplossing. We noemen het namelijk ook wel roodstand. Kan jij op je betaalrekening duizend euro rood staan? Dat is een doorlopend krediet.

krediet bij Geld.nl

Roodstand is geen recht

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is roodstand geen recht dat je hebt. Je kunt dit aanvragen en dan kun je er gebruik van maken, maar dat maakt het nog niet jouw geld. Het is een bedrag dat de bank jou telkens weer leent als je in de min gaat. Bij de meeste rekeningen zit een standaard rood bedrag van 10 euro zodat je ook wanneer je nog maar een paar euro op je rekening hebt, toch je laatste geld op kunt maken. We spreken van een doorlopend krediet als je 500 of meer in de min kunt. 

krediet