24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

5 autoverzekering tips

2 min gelezen
Assortiment

Een autoverzekering afsluiten is niet het leukste wat er is, want je moet op gigantisch veel factoren letten. Wij van Allianzdirect.nl proberen je hierom te helpen met het maken van die lastige beslissing. Je moet bijvoorbeeld op een aantal dingen zoals de polisvoorwaarden, de juiste dekking en de hoogte van je eigen risico. 

De dekking

Bepaal welke dekking bij je past. Wil je een WA, WA+ of een all-risk verzekering? Dit bepaald ook hoeveel jij uitgekeerd krijgt bij een aanrijding. Heb je bijvoorbeeld een dure auto? dan is het logisch dat je een WA+ of een all-risk verzekering, want dan wordt de schade die jij aan je eigen auto toebrengt ook vergoed. Een bumper van een mercedes kan al snel duizend euro zijn, waardoor dit je enorme financiële meevallers kan geven.

Polisvoorwaarden

Je moet goed de polisvoorwaarden bekijken. Zo kan je kijken naar je no-claim korting en wat er gebeurt als je toch schade opneemt. Hoeveel treden ga je bijvoorbeeld terug op de bonus/malus ladder als je schade rijdt. Als je hier scherp op bent kan je dit veel geld schelen wanneer je toch per ongeluk iemand aanrijdt of een paaltje raakt.

Betaal reparaties uit je eigen zak

Het is handig om uit te zoeken wat het oplevert als je een bepaalde schade uit je eigen zak betaald. Het kan namelijk zo zijn dat je heel ver terug valt en je no-claim korting verliest. Hierdoor ga je per kwartaal een stuk meer betalen, waardoor je op de langere termijn beter je de reparatie zelf had kunnen betalen.

Eigen risico

Wanneer je niet zo’n brokkenpiloot bent is het handig om je eigen risico te verhogen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk veel geld op je premie.
Bron: autovisie.nl