23 mei 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Een shortlease auto voor elke situatie

1 min gelezen
Shortlease auto

De shortlease auto is hipper dan ooit. Een shortlease is een overeenkomst die een stuk korter loopt dan de reguliere lease, waardoor je flexibel blijft en niet te lang aan je verplichting vastzit. Om die reden geniet shortlease tegenwoordig voor veel mensen de voorkeur. 

Soorten shortlease auto’s

Shortlease auto

Net als bij huur, koop en andere leasevormen heb je bij shortlease auto’s volop keuze. Welke auto je kiest hangt natuurlijk van je smaak af maar ook de kilometers die je wil maken. Bedenk dus van te voren goed hoe veel je verwacht te gaan rijden en in welke omstandigheden. Daar kun je jouw keuze op aanpassen. 

Automaat of handgeschakeld

Bij een shortlease auto kun je uiteraard kiezen tussen een automaat of handgeschakeld. Voor veel mensen is deze keuze een gegeven; mensen hebben immers vaak een voorkeur voor één van de twee. 

Shortlease auto

Twijfel je toch tussen automaat of handgeschakeld? Probeer dan eens uit te rekenen hoeveel tijd je in de auto zal doorbrengen tijdens spitsuren. De spits is het drukste tijdstip op de weg en vergroot de kans dat je in de file belandt aanzienlijk. Veel mensen vinden rijden in de spits vermoeiend en rijden om die reden een automaat. Je hoeft immers niet meer te schakelen.

Filerijden

Tegenwoordig zijn er zelfs auto’s te leasen die automatisch rijden in de file. De auto herkent de voertuigen voor je en sluit netjes aan wanneer een file langzaam rijdt of nagenoeg stilstaat. Dat scheelt jou een hoop inspanning.