24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Het verkopen van een sloopauto

2 min gelezen
Het verkopen van een sloopauto

Er zijn veel mensen die een sloopauto in de garage hebben staan. Je kunt weinig doen met een sloopauto en daarom gaan mensen hun sloopauto ook verkopen. Er zijn verschillende methodes hoe jij jouw sloopauto kunt verkopen. Elke methode heeft zijn nadelen en voordelen. Veel mensen kiezen ervoor om hun sloopauto te verkopen via een advertentie op het internet, maar dat kan maandenlang duren. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van jouw sloopauto af, dus mensen kiezen er ook voor om hun sloopauto naar de autosloperij te brengen. Een sloperij zoekt juist naar sloopauto’s om hier vervolgens winst op te maken. Wil je hier nou meer over weten? Lees dan verder in dit artikel. 

Wanneer is je auto handig om naar de sloperij te brengen?

Het is handig om met jouw sloopauto naar de autosloperij te gaan als de auto niet door de keuring komt en als de reparatiekosten hoger zijn dan de dag waarde van de auto. Elke autosloperij is op zoek naar sloopauto’s en ontvangen sloopauto’s graag. Een autosloperij maakt er goed winst op omdat hun herbruikbare auto-onderdelen verkopen. Wil jij jouw sloopauto verkopen aan de schroot dan kun je het beste kijken via het internet. Je moet goed kijken naar de autosloperijen omdat er veel autosloperijen zijn. Zorg ervoor dat je een autosloperij in de buurt zoekt, dat kan via de website. Wat ook erg handig is is dat je zoekt naar een autosloperij die een ophaalservice heeft, dat kan erg fijn voor je zijn.

Wat doet de sloperij met de sloopauto?

Zodra de sloopauto is binnen gekomen bij de autosloperij gaan ze direct aan de slag met het in orde maken van de papieren. Als de papieren zijn geregeld beginnen ze met de autodemontage. Dat houdt in dat alle auto-onderdelen worden verwijderd van de auto. Er zijn meestal nog herbruikbare auto-onderdelen, de herbruikbare onderdelen worden schoongemaakt en in een groot magazijn opgeslagen voor latere verkoop. Als de sloopauto nul waarde meer heeft, wordt de sloopauto naar het shredderbedrijf gestuurd. Bij het shredderbedrijf wordt de sloopauto op een duurzame methode vernietigd zodat er niks meer van over blijft. Bij het slopen blijven de afvalstoffen over de afvalstoffen worden herbruikt voor het maken van nieuwe auto’s.