25 juni 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Jouw auto naar de autosloop

2 min gelezen

De autosloop een plek waar je auto zijn leven ten einde nadert. Vaak zien mensen dit als een minder fijne plek omdat je vanuit daar je auto nooit meer terug gaat zien. Al is dit wel een goede plek want alle auto’s worden hier weer gerecycled. Er moet een hele hoop gebeuren voordat je auto echt helemaal weg en gesloopt is. Het is niet zo dat je de auto stuk kan maken en thats it er moet nog veel meer gebeuren. Wat er precies gebeurd gaan we jou in deze blog uitleggen.

Waarom moet je auto naar de autosloop 

Er zijn redelijk veel redenen waarom je auto naar de autosloop moet. Het kan zijn omdat je een ongeluk hebt gehad of dat de auto niet meer start of iets anders. Als je auto een ongeluk heeft gehad dan word je auto vaak total loss verklaard door de apk. Sommige auto’s die kunnen dan nog gerepareerd worden, maar sommige niet. Als de auto niet meer kan rijden en niet gerepareerd kan worden dan praten we over technisch total loss. Als dit zo is dan is het zeker dat de auto naar de autosloop moet. Ook heb je nog economisch total loss. Dat houd in dat de auto vaak nog kan rijden en nog gerepareerd kan worden. Maar het nadeel daarvan is dat de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatie kosten. Dit betekent dus dat als je de auto zal gaan repareren je verlies loopt. Dan ga je jezelf de vragen stellen hoelang je nog in de auto wou gaan rijden en hoe oud de auto al is. En natuurlijk of de auto vaak stuk gaat. Dat is ook een van de belangrijkere dingen die jij jezelf moet vragen voordat je een keuze maakt. Je moet geen verkeerde keuze maken dus denk er even goed over na. 

Hoe werkt een autosloperij

Als je auto aankomt bij een autosloperij dan gaan ze eerst de auto wegen. Dit doen ze om zo te kijken hoeveel vergoeding je krijgt voor je auto. Daarna gaan ze aan de slag met het demonteren van je auto. Ze halen alle onderdelen los van de gehele auto. Vervolgens gaan ze kijken welke onderdelen en gerecycled kunnen worden en welke onderdelen er verkocht kunnen worden. Die onderdelen die verkocht worden die gaan naar een opslag. Vanuit daar kunnen particulieren weer die onderdelen bestellen.