23 mei 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Sloopauto 

2 min gelezen

Heb jij een sloopauto en weet je niet wat je ermee moet, lees dan dit blog en kom erachter wat je allemaal met een sloopauto kunt doen. Een sloopauto is een Auto waarvan de reparatiekosten de dagwaarde overstijgen. Dit betekent dat de kosten van je auto hoger zijn dan wat de auto waard is. Dit kan zo zijn als je schade hebt gereden aan de auto, maar ook doordat de auto heel oud is. Een sloopauto komt ook niet meer door de apk. 

Wat kun je het beste doen met een sloopauto? 

Je zult vast denken dat je met een sloopauto niet zo veel kunt. Dit is niet helemaal waar. Er zijn veel dingen die je nog met een sloopauto kunt doen. De meest bekenden manier om van je sloopauto af te komen is de auto verkopen voor een goedkope prijs. Dan zul je je afvragen, niemand wilt toch een kapotte auto. Nou zeker wel. Veel mensen zijn op zoek naar bepaalde onderdelen die in een auto zitten. Het betekent namelijk niet dat alles kapot is aan 

een sloopauto. Je kan dus je auto gemakkelijk verkopen aan de mensen die op zoek zijn naar bepaalde onderdelen die in de auto zit. Maar hoeveel kan je nou vragen voor een sloopauto? De gemiddelde prijs is 500 euro. Je kan hier natuurlijk iets boven of onder zitten. Dit hangt er ook vanaf hoeveel schade je aan je auto hebt. 

Autosloperij

Een andere oplossing om van je sloopauto af te komen is om de sloopauto naar een autosloperij te brengen. Hier word alles voor je gedaan want het enige wat je doet, is de auto naar een sloperij brengen. Zij gaan verder met je auto. Vaak halen ze eerst de onderdelen die nog goed zijn uit de auto. Die kunnen ze nog voor veel doorverkopen. Ze halen ook alle vloeistoffen en de motor uit de auto. De autosloperij kijkt ook naar hoeveel je auto nog waard is en hoeveel de auto weegt. Op basis daarvan krijg je vergoeding terug. Dit hangt dus af van hoe zwaar je auto is en hoeveel de onderdelen in je auto nog waard zijn. De vergoeding die je krijgt zit vaak tussen de 150 en 900 euro. Best een groot verschil dus. Als alle belangrijke onderdelen uit je auto zijn wordt de auto echt gesloopt. Dit gebeurd bij de sloperij. Het afval wat over is van de auto wordt weer opnieuw gerecycled.