24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Trekkerrijbewijs halen in Noord Brabant

2 min gelezen
Tractor

Wil je je trekkerrijbewijs halen in Noord Brabant? Of woon je in de omgeving? Dan kan dat vanaf je 16e! Je theorie kun je zelfs al als je 15,5 jaar bent halen. Maar als je bijvoorbeeld een loonwerk opleiding wilt gaan doen dan kan je rijbewijs halen je misschien weerhouden om te beginnen aangezien het best veel geld kan kosten. Hier heeft Trekkerrijbewijs een oplossing voor want misschien heb je wel recht op een vergoeding. Dat zou natuurlijk heel fijn zijn!

Trekkerrijbewijs halen Noord Brabant

Praktijk trekkerrijbewijs halen in Noord Brabant

Vanaf je 16e mag je dus beginnen met praktijklessen volgen. Trekkerijbewijs.nl biedt je een starterspakket aan waarin je 12 uur les krijgt (3 x 4 uur). Tijdens deze lessen krijg je persoonlijke aandacht en wordt er tijd besteed aan het aan- en afkoppelen, voertuigbediening, inzicht in het verkeer en een aantal bijzondere verrichtingen. Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat dus uit het aan- en afkoppelen van de kipper, de bijzondere verrichtingen en een zelfreflectie. Ook gaan ze kijken naar je verkeersinzicht en rijgedrag.

Trekkerrijbewijs.nl

Kosten trekkerrijbewijs

Trekkerrijbewijs.nl heeft geen vaste pakketten die ze verkopen. Het proces start altijd met een proefles. Tijdens deze proefles maken ze een inschatting van je rijtalent en gaan ze kijken hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben voor het halen van je rijexamen. Dit kan per persoon heel erg verschillen. Gemiddeld is het tussen de 10 en 18 lesuren en dit betekent dat de hele opleiding dan tussen de €1100 en de €1900 zal kosten. De precieze hoeveelheid wordt na de proefles duidelijk. Via Colland kun je in een aantal sectoren 50% subsidie krijgen maar er zijn wel een paar voorwaarden (bijvoorbeeld):

  • de opleiding T-rijbewijs is afgesloten met het behalen van het T-rijbewijs
  • er is nog niet eerder subsidie op grond van deze of een andere regeling toegekend
  • het behalen van het T-rijbewijs heeft plaatsgevonden tussen 1 januari 2017 en 31 december 2018

Op de website van trekkerrijbewijs.nl kun je meer informatie vinden over de eisen en voorwaarden.