24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Verkopen van sloopauto’s

2 min gelezen
Verkopen van sloopauto's

Komt jouw auto niet meer door de APK keuring? Het eerste waar je dan aan denkt, is jouw auto te laten repareren. Soms komt het voor dat de kosten van het repareren hoger is dan de dag waarde van het voertuig. Als dat het geval is kun je het beste jouw auto verkopen, het wordt op dat moment ook wel een sloopauto genoemd. Hoe ga jij nou jouw sloopauto verkopen? Dat is erg lastig want niet veel mensen zijn nou echt geïnteresseerd in een sloopauto. Er zijn verschillende manieren om jouw sloopauto te verkopen. Elke manier heeft uiteraard voordelen, maar ook zijn nadelen. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel verder. 

Advertentie op het internet voor je sloopauto

Veel mensen gaan hun sloopauto adverteren om het internet. Op het internet zijn erg veel websites waar jij jouw sloopauto kunt gaan verkopen. Bij het maken van een online advertentie ben je erg lang mee bezig omdat je veel informatie moet verzamelen over de sloopauto. Als jij een sloopauto verkoopt met een advertentie willen mensen graag dat er veel informatie staat, daardoor is er ook meer interesse. Het is slim om deze stappen te volgen als jij jouw sloopauto wilt gaan verkopen via een advertentie. Zorg ervoor dat je neerzet wat er mis is aan de sloopauto, zorg dat dat in een rijtje staat bij jouw advertentie. Zorg er ook voor dat je de auto-onderdelen noteert en zorg ervoor dat je goede foto’s maakt zodat mensen er een zicht bij hebben. Een nadeel bij het verkopen via een advertentie is wel dat het maandenlang kan duren voordat er een koper is. Als je dat wilt ver komen kun je het beste naar een autosloperij gaan. 

Naar de autosloperij 

Er zijn veel verschillende voordelen als jij jouw sloopauto naar de autosloperij brengt. Je krijgt een vergoeding bij het inleveren van jouw sloopauto en een vrijwaring code met een vrijwaring code kan je ervoor zorgen dat het voertuig van jouw naam wordt gehaald zodat jij niet maandelijks moet betalen voor belasting en verzekering en dat scheelt heel wat geld. Sommige autosloperijen bevatten een ophaalservice, soms wel binnen 24 uur ophaalservice. Dat houdt in dat je geen moeite hoeft te doen om jouw sloopauto te vervoeren. De vergoeding wordt wel iets minder bij het gebruiken van een ophaalservice.