24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Waarom zou je naar de autosloperij gaan?

2 min gelezen
Waarom zou je naar de autosloperij gaan?

Wanneer is het nou tijd om jouw auto te verkopen aan een autosloperij, veel mensen proberen de laatste tijd hun auto te verkopen aan de autosloperij. Veel mensen vragen dat zichzelf af, ze kijken daarvoor goed op internet. De plek waar een sloopauto’s gesloopt worden is een autosloperij, daar worden de sloopauto’s gesloopt, het is geen plek voor nieuwere auto’s. Een sloopauto wordt zo genoemd als de reparatie kosten hoger zijn als de dagwaarde van de auto en het dan beter is dat je de auto verkoopt. Op dat moment praat je over een sloopauto en wordt het geen auto meer genoemd. 

Er zijn veel plekken waar jij jouw sloopauto kunt verkopen, veel mensen kiezen ervoor via een advertentie op internet of bij de autosloperij. Het verkopen van de sloopauto bij de autosloperij is sneller en een stuk makkelijker. Wat zijn nou voordelen als jij jouw sloopauto verkoopt aan de autosloperij? Om daar meer over te weten te komen lees dan verder in dit artikel. 

De vrijwaring code

Wil jij jouw auto verkopen aan de autosloperij, dan wil je er natuurlijk wel een vergoeding voor. Bij het inleveren van jouw sloopauto krijg je uiteraard een vergoeding en een vrijwaring code. Een vrijwaring code heeft negen cijfers en zorgt ervoor dat de sloopauto niet meer op jouw naam staat doordat de sloopauto niet op jouw naam staat hoef je geen belasting en verzekering te betalen dat scheelt best wat geld. Via een advertentie jouw sloopauto verkopen is fijn omdat je veel geld ervoor krijgt, maar er is ook een nadeel en dat is dat je maandenlang moet wachten tot dat er een koper is. Bij een autosloperij wordt dat erg snel geregeld. Het komt voor dat het binnen 24 uur kan, dat betekent dat de auto binnen 1 dag al weg is. Bij een advertentie op internet blijf je belasting betalen en verzekering en dat is niet wat je wilt. 

De vergoeding

Als jij van plan bent om jouw sloopauto te verkopen aan een autosloperij dan kan je er al binnen 24 uur vanaf zijn. Dat is natuurlijk wat je wilt, je krijgt er zelfs nog een vergoeding bij. De vergoeding ligt eraan wat voorn type en model voertuig jij hebt. Het is erg fijn omdat je op deze manier snel van je auto af bent en met de vergoeding een nieuw vervoermiddel kunt aanschaffen. Er wordt veel geld verdiend bij het inleveren van een sloopauto aan de autosloperij, veel mensen denken dus iets heel anders. Bij de autosloperij kijken ze naar herbruikbare auto-onderdelen om te verkopen. De herbruikbare auto-onderdelen worden goed schoongemaakt en naar de groot magazijn gestuurd voor latere verkoop.