17 april 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Wat houdt leasen in?

3 min gelezen

Leasen is een soort financieringsvorm dat je gebruikt voor een bedrijfsmiddel. Denk hierbij vooral aan bedrijfsauto’s, machines, computers of kopieerapparaten. Je zal geïnformeerd worden wat het leasen van auto’s inhoudt.  Bij het leasen van een auto betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto aan een leasemaatschappij. Voor de rest zorgt de leasemaatschappij voor de financiering.

  1. Is een private lease auto van jou?

Een private lease auto is eigenlijk niet van jou. In feite ben je de huurder van het voertuig en dit haal je bij een leasemaatschappij. Bij een private lease auto zijn alle kosten die je bij een auto kunt hebben inbegrepen dat wilt zeggen dat de leasemaatschappij voor alle kosten zal opdraaien behalve benzine, daarvoor zal je zelf moeten zorgen. Als je een voertuig wilt huren kan de looptijd van zo een contract zijn 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. 

  1. Volkswagen id 3

Een Volkswagen id 3 is een innovatieve, volledige elektrische auto. Dus deze serie is echt voor de elektrische liefhebbers, want aan hun moeten wij toch ook zeker wel denken? Zulke liefhebbers stappen zeker wel de wereld in met een all-rounder. Bij het Volkswagen id 3 leasen exemplaar zijn standaard inbegrepen een navigatiesysteem, een digitale radio, 18 inch velgen en verwarmende stoelen. De nieuwe prijs van zoiets ligt al rond de 36.000 euro. 

  1. Toyota Yaris leasen 

Met een Toyota Yaris kan je ook zeker wel de weg op. In zo een nieuw voertuig kan je rijden voor een vast bedrag per maand. Alle services zijn inbegrepen in het maandbedrag, waarbij jij ook een vast inkomen moet hebben. Dat is een vereiste van het leasebedrijf. Je betaalt verder zelf de brandstof voor je Toyota Yaris en de eventuele verkeersboetes. Na afloop van je Toyota Yaris lease contract mag je het voertuig weer netjes inleveren bij je Toyota Yaris dealer. Zo een auto kan je al wel vanaf 299 euro per maand zorgeloos en natuurlijk compleet rijden. Dat klinkt toch al fijn om te lezen?

  1. Occasion lease

Bij een operational lease occasion kan je voor een vast bedrag per maand verzekerd zijn van 100% mobiliteit. Ook zijn alle zaken rondom het aanschaffen en gebruiken van zo een operational lease occasion geclusterd aan één bedrag per maand. Zo een occasion lease vorm noemt men ook wel een full operational lease, waarbij de zakelijke gebruiker heel veel voordelen heeft. Het voertuig is en blijft eigendom van de leasemaatschappij waardoor er ook geen beslag gelegd wordt op de liquiditeit van de onderneming. Dit omdat de operational lease occasion niet bij activa van de onderneming op de balans komt te staan en dit doen ze het meest bij private lease auto’s, omdat financial lease het beste is als je het zou moeten vergelijken met een huurkoop.

Hopend dat je goed en genoeg geïnformeerd bent geworden over het leasen van auto’s. Niet te vergeten dat er voorwaarden aan zijn wanneer je een auto wilt leasen en dat je na verloop van elk contract met een nieuwe auto over de weg mag rijden. Ook moet je niet vergeten dat je heel veel voordelen hebt bij het leasen van een auto! 

Meer verhalen