24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Zo vind je in Arnhem een taxi

2 min gelezen
Arnhem taxi

Veel op reis geweest? Dan weet jij dat elke stad anders omgaat met taxi’s en taxichauffeurs. In grote steden als Rome vind je ze op elke straathoek. In New York moet je ze zelf aanhouden door je hand op te steken. In Turkije zijn er juist vaak rijen op straat voor taxi’s waar je netjes kunt aansluiten. In Arnhem taxi aanhouden? Ook hier gaat het volledig op een unieke manier, en je moet maar net weten hoe. Ben je voor het eerst in Arnhem en wil je een taxi pakken? Dan moet je dit weten.

Arnhem taxi

Aanhouden werkt niet

Een taxi aanhouden in Arnhem door langs de kant van de weg je hand op te steken? Dat gaat waarschijnlijk weinig effect hebben. De taxi’s in Arnhem hebben namelijk een bepaalde pikorde. Bovendien is het niet de bedoeling dat je zomaar stopt op de centrumring van Arnhem. Daarom kun je beter naar een verzamelpunt toelopen of in google zoeken naar een taxi in Arnhem. Pak niet altijd de bovenste, zeker niet op drukke momenten. Het kan namelijk zo zijn dat je dan een taxi krijgt die veel te druk is en je lang laat wachten.

Taxi standplaatsen

Er zijn een aantal vaste plekken in de stad waar je een taxi kunt vinden. Allereerst is dat natuurlijk op het station: een logische plek voor een taxi. Het is alleen soms lastig om net die juiste plek te vinden. Volg de bordjes in het station of onthoud: voorbij de starbucks zit een deur welke naar de taxiplaats gaat. Ook daar staat iedereen netjes in de rij en kun je dus een taxi pakken zonder gedoe met andere chauffeurs. Fooi geven is trouwens niet verplicht, maar wordt wel vaak gedaan. Je kunt ook pinnen in de taxi in Arnhem.