25 juni 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

De markt voor tweedehands fietsen

2 min gelezen

Nederland is het land met de meeste fietsen per inwoner. Er wordt veel gefietst in ons kikkerlandje, maar dit betekent helaas ook dat er nog veel oude fietsen in de schuren van Nederlanders, die niet meer worden gebruikt. Gelukkig is er, omdat er in Nederland toch zo veel wordt gefietst, ook een grote markt voor tweedehands fietsen. Dus er zijn genoeg mogelijkheden om de oude fietsen, die zich maar een beetje staan te verstoffen in de schuur, te verkopen.

Het verkopen van je oude fietsen

Je (oude) fiets verkopen kan op veel verschillende manieren. Je kan er voor kiezen om gelijk naar een fietsenwinkel bij jou in de buurt te gaan. Fietsenwinkels nemen niet altijd oude fietsen aan, maar wie weet heb je deze keer geluk. Een fietsenwinkel zal vaak ook minder voor de fiets overhebben, omdat een fietsenwinkel vaak alleen maar geïnteresseerd is in nieuwe fietsen en modellen. Echter kan je er ook voor kiezen om de fiets verkoop te zetten op tweedehandssites. Een fiets verkopen op bijvoorbeeld marktplaats kost wel iets meer moeite. Je moet ervoor zorgen dat de fiets er goed uitziet op de foto’s en dat de fiets voor een redelijke prijs online wordt gezet. Kijk dus goed naar de prijs op dit soort sites voor vergelijkbare modellen met dezelfde gebruikssporen.

Het kopen van tweedehands fietsen

Het kopen van een tweedehands fiets kan een stuk voordeliger zijn dan het kopen van een nieuwe fiets. Echter zijn er iets waar op gelet moet worden bij het kopen van een tweedehands fiets. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een tweedehands fiets waarschijnlijk minder lang meegaat dan een nieuwe fiets. Een nieuwe fiets is nog niet gebruikt en daardoor nog niet afgeschreven. Bij een tweedehands fiets is dat wel het geval en daarom is er al een deel van fiets afgeschreven, maar dit wordt natuurlijk in de prijs verrekent, waardoor een tweedehands fiets vaak stukken goedkoper is.