17 april 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Motokleding, welke accessoires zijn er?

2 min gelezen

Motokleding is verplicht als je de weg op gaat. Je hebt een jas, broek en helm nodig. Hier is veel over te vinden. Belangrijk bij de basiskleding is dat ze beschermd is met gecertificeerde materialen. Maar er is zo veel meer nog op het gebied van een motor outfit. Naast deze stukken zijn er nog een heleboel accessoires om je outfit aan te vullen, je rijgenot te verhogen en je veiligheid. We geven je hier een inkijkje hoe jij je outfit compleet kunt maken als aanvulling op de basisstukken en waar je bij de aanschaf ervan op moet letten. Van handschoenen tot sjaal, van schoenen die je enkels beschermen tot een muts om je hoofd warm te houden.

Motokleding accessoire 1: motorhandschoenen

Motor handschoenen zijn niet te vergelijken met gewone handschoenen. Motorhandschoenen zorgen ervoor dat je veilig je stuur kunt vasthouden en moeten dan ook maximale grip hebben tijden het rijden. Ze beschermen je handen ook, voor het zeldzame geval dat je handen de grond raken tijdens het rijden. Iets dat je natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen, maar je weet het nooit. Kies voor handschoenen van slijtvast materiaal, deze gaan lang mee en beschermen jou optimaal.

Accessoire 2: motorlaarzen en -schoenen

Met gewone schoenen kun je niet zomaar de weg op met je motor. Je hebt schoenen of laarzen nodig bij je motokleding die in ieder geval je enkels tegen impact beschermen. Elke motorschoen heeft daarnaast verstevigingen die tenen en hielen beschermen ingebouwd. Daarom is het echt aan te raden om te investeren in echte motor schoenen of -laarzen. Reguliere schoenen bieden die bescherming simpelweg niet. Wil je helemaal op zeker spelen, kies dan voor laarzen. Die hebben extra bescherming voor je scheenbeen en vaak zijn ze ook nog waterdicht. Heel handig als je het hele jaar door op de motor zit en niet alleen met goed weer.

Motokleding accessoire 3: Muts en sjaal

Je staat er misschien niet bij stil, maar op de motor is het ook bij hogere temperaturen toch snel fris. Je rijdt met hoge snelheid en vangt veel wind. En in de winter is je gevoelstemperatuur op de motor nog een stuk kouder. Je motokleding aanvullen met een helmmuts en motorsjaal is dan ook aan te raden. Ze beschermen je nek tegen koude wind en zorgen ervoor dat je goed beschermd kunt rijden. 

Accessoire 4: regenkleding en onderkleding

Wil je nog meer comfort tijdens het rijden? Dat kan natuurlijk altijd. Voor in de winter is er onderkleding die je lijf beschermt tegen kou en wind. Zo zit je nooit meer bibberend op de moto. En voor natte dagen is er speciale kleding die je beschermt tegen de regen.

Met deze motokleding kun jij gezien worden op de weg! Je geniet van optimaal rijcomfort en bent ook nog volledig beschermd en klaar voor alle weersomstandigheden! Jouw rijplezier kan niet meer stuk. Je kunt jaren met deze outfit en lekker veel toeren, cruisen of racen. You are the king of the road!