23 mei 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

De mooiste wegen van Europa

2 min gelezen

Ben je nog op zoek naar een nieuwe bestemming van je zomervakantie? Dan is het enorm leuk om deze te vieren als een roadtrip in Europa. Europa heeft natuurlijk de mooiste wegen ter wereld. Niet vervelend dus als je plots als spoedkoerier een sneltransport naar de Amalfi kust in Italië moet brengen! Wil je weten wat de mooiste wegen van Europa zijn? Lees dan snel verder!

Atlantic Highway – Noorwegen

De Atlantic Highway mag dan wel een korte weg zijn (8,3 kilometer), maar het is echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen. De weg loopt over verschillende eilanden heen die door hoge bruggen met elkaar verbonden zijn. Dit maakt van de weg echt een visueel spektakel. Je kijkt vanaf het water naar het vaste land en ziet de hoge bergen uit zee omhoog komen terwijl het water zachtjes tegen de kust aan tikt. 

Amalfi kust – Italië

Vlak onder Napels ligt de Amalfi kust. De Amalfi kust is de beste weerspiegeling van het Mediterrane gebied. Het maakt niet uit op welk deel van de weg je rijdt, je ziet overal een prachtige weerspiegeling van de Middellandse zee. De weg heeft genoeg uitdagingen voor de stuur liefhebbers, maar ook mensen zonder benzine in het bloed kunnen deze weg goed berijden. Verlaat de weg voor een bezoek aan een romantisch vissersdorpje en geniet van de Italiaanse cultuur. 

Les Routes des grandes Alps – Frankrijk

Zevenhonderd kilometer pure perfectie, dat is de beste benaming voor deze weg. Dit enorm lange asfalt lint gaat over een partij reusachtige bergen in de Franse Alpen. In totaal moeten zestien bergpassen worden getrotseerd om vanaf Genève naar Menton te komen. Ondanks de enorme afstand, is de weg verre van saai. haarspeldbochten en prachtige uitzichten over verschillende valleien maken de weg echt tot een van de mooiste wegen van Euro