17 april 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Essentiële hulpmiddelen voor een autogarage

2 min gelezen

Ben je eigenaar van een autogarage en ben je op zoek naar hulpmiddelen die het werk van jou en je medewerkers verlichten? Of ben je van plan een eigen bedrijf te beginnen, maar weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt? Dan ben je op de juiste plek belandt. In dit artikel gaan we je namelijk alles vertellen over de verschillende hulpmiddelen die jou goed van pas gaan komen. Hulpmiddelen die zware taken verlichten, maar ook meer orde aanbrengen in jouw garage en voor meer efficiëntie zorgen. Benieuwd wat deze hulpmiddelen zijn? Lees dan gauw verder!

Hefbruggen

Eén van de eerste hulpmiddelen en eigenlijk ook onmisbaar in elke garage; de hefbrug. Met behulp van een hefbrug kan een auto, motor of scooter in de hoogte getild worden. Hierdoor is het een stuk makkelijker en fysiek minder belastend om te sleutelen aan de onderkant. Men hoeft zich zo niet in ongemakkelijke posities te plaatsen  Bovendien maakt een hefbrug het ook zeer gemakkelijk om banden en/of velgen te vervangen.

Gereedschap

Misschien nog wel net zo belangrijk als de hefbrug, het gereedschap. Zonder gereedschap kom je natuurlijk nergens, een gereedschapswagen is dus zeker een goede toevoeging aan jouw garage. Gereedschap is er in vele soorten & maten en afhankelijk van waar je aan wilt sleutelen heb je verschillende soorten nodig. Maar in de basis wordt er veelal gebruikgemaakt van hetzelfde gereedschap in de vorm van moeren en sleutels. Een goed gevulde gereedschapswagen komt dus zeker van pas in elke garage. En door het in een wagen te doen voorkom je dat gereedschap overal blijft rondslingeren of kwijtraakt.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Waar je ook aan het werk bent, veiligheid is één van de belangrijkste onderdelen van een goede werkomgeving. Kijken naar persoonlijke beschermingsmiddelen voor jou en je medewerkers is dus zeker geen overbodige luxe. Afhankelijk van de werkzaamheden zou je kunnen kijken naar veiligheidsbrillen, handschoenen en mondkapjes.