25 juni 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Fietsen is gezond

2 min gelezen

Fietsen is erg gezond en lekker ontspannend in de buitenlucht, maar een nieuwe fiets is wel een stuk duurder dan bijvoorbeeld een tweedehands fiets. Dit terwijl je ook gewoon tweedehands fietsen kunt kopen die er nieuwe uitzien en het gewoon nog goed doen. Met een fiets kun je ook meer dan alleen fietsen en moeilijk is het niet.

Gebruikte, goede fietsen

Gebruikte, en dus tweedehandse, fietsen zijn vaak nog erg goede fietsen. Als je bijvoorbeeld een fiets koopt en je valt er niet mee, doet er geen gekke dingen mee en hebt hem goed onderhouden, dan is de fiets vaak nog in erg goede staat. Zo denken fietsenmakers er ook over, bij hun kun je de fiets vaak inleveren om er zo een ander ook blij mee te maken.

Zo kocht ik laatst twee tweedehands fietsen in Hengelo voor mijn twee zonen en die waren gewoon nog in erg goede staat. De fietsenwinkel knapt de fiets wat voor je op en de fiets is bijna net zo goed als een nieuwe fiets. Het is een stuk goedkoper en eigenlijk bijna net zo goed.

Met de fiets werken

Met een fiets kun je ook werken, je kunt namelijk fietskoerier worden. Lekker op de fiets pakketjes bezorgen en geld verdienen. Bijvoorbeeld een koerier in Stadkanaal, waarbij je lekker kan fietsen, terwijl je andere mensen blij maakt met hun pakketje wat jij bezorgt.

Koeriersbedrijven zoeken vaak nog mensen die willen bezorgen op de fiets voor de kleine pakketjes en kleine ritjes. Het voordeel aan dit werk is dat je lekker geld aan het verdienen bent terwijl je ook nog eens gezond bezig bent. Koeriers bedrijven hebben vaak verschillende bezorgmethodes: met de bus, auto, fiets en scooter. Waarvan de fiets uiteraard het meest gezond is en dus een goede optie is voor als je wilt gaan bezorgen.