23 mei 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Hoe regel je internationaal transport?

2 min gelezen

Op het moment dat je goederen wil importeren naar Nederland, of exporteren naar het buitenland hebben we het over Internationaal Transport. Afhankelijk van wat je precies wil transporteren kan het handig zijn om dit volledig uit te besteden aan internationaal transportbedrijf zoals TransCargo.nl

Welke soorten internationaal transport zijn er?

Afhankelijk van de grootte, afstand en soms de waarde van wat je precies internationaal wil transporteren, zijn hier verschillende vervoersmiddelen voor. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor transport per trein, per vrachtwagen, boot of per vliegtuig. Transport per vrachtwagen is de meeste gebruikte manier van internationaal transporteren. 

Wat betekent internationaal vervoersrecht?

Het kan helaas wel eens voorkomen dat er iets misgaat tijdens internationaal transport en dit heeft dan vooral te maken een verkeerde uitvoering van het internationaal vervoersrecht. Wanneer je goederen internationaal wil transporteren moet je rekening houden met de wetten in je eigen land, maar ook met die van het land waar de goederen heengaan. De wetten omtrent internationaal transport beschrijven naast de wettelijke verplichtingen ook andere belangrijke zaken zoals een vervoersovereenkomst, aansprakelijkheid en vorderingen bij beschadiging of verlies van de beschreven lading.

internationaal transport

Waarom kiezen voor een vakkundig bedrijf?

Bij internationaal transport komt veel kijken, zoals bijvoorbeeld het kiezen van het transportmiddel, klaarmaken van transport en vooral heel veel regeltjes. Zeker als je geen verstand hebt van transport kan het enorm handig zijn om dit uit te besteden. Bij een vakkundig bedrijf hebben ze hier dagelijks mee te maken en zijn ze goed op de hoogte van de laatste wetgeven en regels. Zij kunnen je dus direct goed advies op maat geven!