24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Leasen van een elektrische auto

2 min gelezen
auto bekleden

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Elektrische auto’s worden steeds populairder en betaalbaarder. Daarbij wordt het aanbod aan volledig elektrische aanbod elk jaar weer groter en deze trend zal zich onverminderd voortzetten. Tel daarbij op het toenemende aantal mogelijkheden om een auto zakelijk of particulier te leasen en je weet: het leasen van een elektrische auto was nog nooit zo interessant. Op www.elektrischeautolease.nl vind je alle informatie over de mogelijkheden.

Zakelijke lease

Als je een auto zakelijk wilt gaan leasen, dan is de keuze voor een elektrische auto erg aantrekkelijk. In 2020 is de bijtelling voor een elektrische auto 8%, voor een brandstofauto is dit 22%. In 2021 gaat de bijtelling voor elektrische voertuigen naar 12%, voor brandstofauto’s blijft deze staan op 22%. Maar nog steeds is het financieel dus hartstikke interessant om voor het leasen van een 100% elektrische auto te gaan. Kijk op www.elektrischerautolease.nl voor het complete aanbod aan elektrische leaseauto’s voor zakelijk gebruik.

Privélease

Ook voor privégebruik biedt het leasen van een elektrische auto veel voordelen. Je hebt de mogelijkheid om voordelig in een gloednieuwe, mooie auto te rijden. Je weet precies wat je elke maand financieel gezien aan toe bent, je tankt goedkoop, betaalt sowieso tot 2015 geen wegenbelasting en je draagt bovendien bij aan een schoner milieu. Kijk op www.elektrischerautolease.nl voor het complete aanbod aan elektrische leaseauto’s voor privégebruik.

Wegnemen risico’s en bezwaren

Veel mensen schaffen nog geen elektrische auto aan, vanwege de hogere aanschafprijs en de onzekerheid over de restwaarde. Precies deze twee bezwaren vallen weg als je besluit een elektrische auto te gaan leasen. Deze twee zaken zijn namelijk voor rekening van de leasemaatschappij in geval van private lease. Daar bovenop is er vanaf 1 juli 2020 een aanschafsubsidie voor elektrische voertuigen beschikbaar, die privélease van een elektrische auto interessanter maakt. Kijk op www.elektrischerautolease.nl voor alle mogelijkheden van lease van een elektrische auto.

Financiële zekerheid

De markt van 100% elektrische auto’s ontwikkelt zich razendsnel, maar veel consumenten zijn nog wat terughoudend in hun motivatie om een elektrische auto aan te schaffen. Deze terughoudendheid heeft vaak te maken met onduidelijkheid over de restwaarde van een elektrische auto na enkele jaren. Ook al zijn de onderhouds- en reparatiekosten van een elektrische auto lager dan die van een brandstofauto, de afschrijving is meestal weer een stuk hoger. Dit heeft te maken met de hogere aanschafprijs die vaak maar voor een klein wordt gecompenseerd door een hogere restwaarde. De waarde van de investering, of de Return On Investment (ROI) is vaak dus nog onduidelijkheid.  

Deze onzekerheid verdwijnt in een private lease constructie. Weliswaar berekent de leasemaatschappij een stukje van de hogere aanschafwaarde in de maandtarieven, maar zij neemt dus het risico van de restwaarde voor haar rekening.