24 juli 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Volkswagen golf velgen

2 min gelezen

Bekijk online het assortiment Volkswagen golf velgen. Voor de VW zijn ronduit mooie velgen te verkrijgen waarmee jij de auto kan stylen. Maar velgen zijn om meer zaken belangrijk dan enkel mooi. Goede banden en velgen onder de VW golf zijn belangrijk voor de veiligheid en het rijcomfort. In deze tekst ook nog aandacht voor de voordelen van lichtmetalen versus stalen velgen, en dat zijn er meer dan je denkt. Tevens nog over het belang dat banden en velgen goed moeten zijn, en correct gemonteerd. Uiteindelijk kun jij met een veilige en stijlvolle VW golf de weg op, die ook nog weinig brandstof verbruikt.

Voordelen lichtmetalen t.o.v. van stalen velgen

Vanwege de methode van produceren is de diameter van lichtmetalen Volkswagen golf velgen altijd gelijk. Terwijl bij stalen velgen er verschillen kunnen zijn. Door het lassen zet staal wat uit waarna het bij afkoelen weer krimpt, de kans dat de diameter van een velg gelijk is aan de ander is zeer klein. Lichtmetalen velgen worden in een draaibank gemaakt, daarom zijn die altijd precies even groot. Daarbij zorgt lichtmetaal voor een betere koeling van de remmen en banden. Omdat lichtmetalen velgen een oppervlakte behandeling hebben ondergaan zijn de velgen bestand tegen pekel, blijven mooi. Staal is wel sterker als je per ongeluk tegen een stoeprand botst.

Laat de velgen met banden correct monteren

Nu je alle voor- en nadelen van stalen en lichtmetalen Volkswagen golf velgen weet, kun je de keuze maken. Dit zal dan wel de lichtmetalen velg zijn. Om de velgen moeten nog banden. Deze moeten goed zijn en passend bij het seizoen. Het is moeilijk als je voor zo’n rek met banden staat om de goede uit te kiezen, laat je daarom adviseren. Daarna moeten de banden om de velgen en komt het balanceren om trillingen te voorkomen. Daarna het monteren onder de VW golf en uitlijnen om onnodige slijtage te voorkomen. Daarna kun je veilig de weg op.