17 april 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

3 tips voor het vervoeren van goederen

1 min gelezen
CMR

Wil je goederen vervoeren naar het binnen- of buitenland? Dan is het belangrijk dat je op een aantal punten let. Als je goederen wilt vervoeren naar het buitenland, moet je bijvoorbeeld vaak beschikken over een CMR vrachtbrief en soms ook over andere vervoersdocumenten. Verder zijn er nog een aantal andere punten belangrijk voor het vervoer. Hieronder kun je hier meer over lezen.

1. De juiste pallets

Voor het vervoeren van goederen is het belangrijk om te kiezen voor het juiste formaat pallets. Als je net niet het hele formaat van de pallet goed kunt benutten, kost dit je veel extra ruimte. Denk daarom eerst goed na over het formaat pallet dat je nodig hebt. De meest gangbare soort zijn pallets van 80 bij 120 centimeter, maar je zou ook voor een kleiner of groter formaat kunnen kiezen.

CMR

2. Goed stapelen

Om ervoor te zorgen dat de stapels op de pallets straks stevig zijn en goed blijven staan, is het belangrijk om de dozen goed op te stapelen. De zware en kleine dozen zet je onderop en de lichte en grote dozen plaats je juist bovenop.

3. Omwikkelen

Om je lading goed te beschermen en te voorkomen dat het omvalt is het belangrijk om het in te pakken. Dit doe je door het te omwikkelen met plastic. Je kunt dit machinaal doen, maar ook handmatig.