17 april 2024

Vervoer Driesprong

Vervoer door Arnhem van Driesprong

Waar moet je rekening met het importeren en exporteren van goederen?

2 min gelezen

Veel producten worden gekocht en verkocht vanuit het buitenland. Het is ook mogelijk om je eigen producten of diensten te verkopen aan het buitenland. Alleen ontwijken veel mensen deze mogelijkheid, omdat ze niet weten wat ze moeten doen en wat hun te verwachten staat. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te importeren en exporteren. Waardoor het helemaal niet meer zo ingewikkeld is als dat het lijkt. Je kunt bijvoorbeeld een expediteur inschakelen die alle zaken voor je regelt. In dit artikel leg ik uit waar je rekening mee moet houden als je goederen wil importeren en/of exporteren.

Opslagplaats

Wanneer je een grote partij aan producten inkoopt, is het van belang om ook een goede opslagplaats te hebben. Hiervoor is het belangrijk om van te voren een opslagplaats te huren of eventueel te kopen. In Nederland zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Om een goede mogelijkheid te vinden zijn er allerlei soorten websites te vinden die opslagplaatsen aanbieden. 

Juridisch

Het is belangrijk om te weten dat producten die Europa binnenkomen aan bepaalde eisen moeten voldoen. Voor bepaalde producten zijn er strenge eisen opgesteld en voor andere producten zijn de eisen minder streng. Het is belangrijk om je in de eisen te verdiepen die gesteld worden aan het product of dienst dat je wil importeren of exporteren. Daarnaast moet je voor landen buiten Europa ook invoerrechten betalen. Binnen Europa geldt een vrij verkeer van goederen. Hierdoor hoef je geen invoerrechten te betalen. 

Transport

Er zijn meestal drie verschillende mogelijkheden om producten te verplaatsen. De mogelijkheden zijn via luchtvracht, per boot en per auto/vrachtwagen. De keuze van deze drie mogelijkheden is afhankelijk van de hoeveelheid producten dat je wil vervoeren en naar welke eindbestemming de producten vervoert moeten worden. Deze drie mogelijkheden worden allemaal aangeboden bij expediteur Rotterdam